XLS

Investoři

Seznam investorů

Získejte přehledný seznam společností, které investují do tak zvaného rizikového kapitálu. Financování startupů je velmi specifická oblast, na kterou se specializuje jen několik málo angel investorů a venture capital fondů.

Máte-li startup či mladou firmu, hotový podnikatelský záměr a hledáte investora nebo zvažujete jeho vstup do vašeho projektu, pak podpořte naši neziskovou organizaci příspěvkem za odkrytí společností, které se zabývají financováním startupů. Získat investici nebylo pravděpodobně nikdy snazší.

Chcete-li naše doporučení, že váš projekt opravdu dává smysl, přihlaste ho zde a zabojujte tak o získání titulu „Startup kvalifikovaný k investici“.

Nechte si zaslat seznam investorů

Chcete přidat do seznamu investorů? Pošlete nám email, prověříme okolnosti a přidáme i vás.

Cena: 180 Kč

Typické investiční kola startupů

Zajímavosti ohledně investic do startupů

O kolik peněz si říci investorovi?
Na první pohled snadná otázka. Odpověď je však složitější. U každého jednotlivého případu jde o unikátní zhodnocení, obvykle založené na evaluaci startupu. Výše investice se také liší investičním kolem, ve kterém startup o investici do nápadu, startupu či firmy žádá.

Kolik procent nabídnout investorovi?
Opět nelze přesně říci, kolik procent nabídnout investorovi. Běžná praxe v první investičním kole se pohybuje mezi 10 – 25 %, vždy si však doporučujeme zachovat nadpoloviční většinu. Zejména v případech, že se chystáte na vstup více investorů.

Kdy si o peníze říci?
Jsou společnosti, které deklarují, že investují od fáze pouhého nápadu až po ty, které investují v pozdější fázi již fungující společnosti s prvními platícími zákazníky. Obecně lze ale napovědět, že skupiny investující do early stage fáze společnosti a seed fáze, preferují ty typy investice, kde společnost prošla už tak zvaným Proof of Concept či MVP. Volně můžeme přeložit jako ověření nápadu u reálných zákazníků.

Zajímáte se o čísla?

Startupistů má ve své vlastnické struktuře investora

Investorů doporučuje soustředit se na analýzu trhu

Investice do startupů:

Startupistů očekává od investora kontakty

#andělskéinvestice #venturefondy #angelinvestoři #businessangel #rizikovýkapital #investicedostartupu